Juni 2018.

Vi fik sluttet skoleåret 2017-2018 med mange meget fine resultater til eksamen, bl.a. 10,2 i mundtligt engelsk og i mundtlig dansk 8,3. Alle 9. klasses eleverne fik adgang til deres første ønske af ungdomsuddannelse.

Eleverne har i det sidste kvartal været på mange skønne ture, så som arbejdsmuseet i historie og Zoologisk Have i engelsk. Vi har også haft besøg af 3 tandlægestuderende.

Vi har traditionen tro haft sidste skoledag med 9. klasse hvor der blev kastet karameller, spillet bold mod lærerne og til slut blev der afholdt en kæmpe vandkamp.



NYHEDSAVIS
Velkommen til ØIS nyhedsavis

Kære forældre, elever, skolekreds og gæster. Så er der kun 4 måneder tilbage af skoleåret. Hold da op det er gået stærkt. Eleverne har allerede været på mange dejlige udflugter og har gennemgået mange temaer i de forskellige lektioner både fælles og individuelt. I dette nyhedsbrev kan I se og læse lidt om hverdagen på skolen. 9. klasserne har sendt deres ansøgninger afsted til de respektive ungdomsuddannelsessteder, som de ønsker og venter spændt på svar. Alle havde mulighed for at vælge den uddannelse, de gerne ville. Super godt gået af dem – vi er meget stolte af dem. Tema uge i uge 12. I uge 12 skal vi afholde tema uge om Demokrati, medborgerskab og fællesskab. Det bliver en spændende uge, hvor det normale skema bliver skiftet ud med et overordnet tema. Vi har sendt brev hjem med yderligere data. 8.-9. klasse skal i denne uge lave deres obligatoriske projekt. Mange glade hilsner
Maria, Joseph, Malene, Sarah, Pia, Hanne og Bo. 8. klasse har lige været på besøg på to forskellige ung-domsuddannelser i uge 10, et gymnasie og en erhversuddannelse.

Mundtlige terminsprøver er blevet afholdt, der blev arbejdet hårdt. Det gik fint, og eleverne fik et godt indblik i, hvad det helt præcist er, de skal igennem.
Husk endelig, at vi sender kvartalsbreve ud i starten af hvert kvartal, så elever og forældre kan få et overblik og følge godt med i, hvad der skal ske i hvert fag. Samt at vi sender en lille uge note hjem hver fredag, som I endelig må huske at få set på og sende retur med en underskrift.
I altid er velkommen til at kontakte os, hvis I har spørgsmål eller har brug for hjælpe vedr. jeres barn. I kan ringe 32598002 eller sende en mail på kontor@o-i-s.dk
Lockout. Staten har varslet lockout som tidligst kan starte i april. Vi sender yderligere information hjem snarest, når vi har lidt flere data.
Tjek endelig også vores facebookside, hvor vi flere gange ugentligt poster billeder af vores hverdag, og hvor I også kan finde interessante artikler og links.

a01 jpg

Dette års fastelavns konge og dronning, Yousuf fra 2. klasse klædt ud som ægte SWAT.

Fastelavn

Fredag d. 9. februar blev der afholdt fastelavn på skolen. Der var masser af flotte udklædninger og der blev energisk
slået på tønden. Kreative Malak var en skøn enhjørning.

a02 jpg

KONTAKT

Kontakt os, hvis du ønsker et møde, en rundtur på skolen eller hvis du har nogen spørgsmål: telefon 32598002 mail kontor@o-i-s.dk

Facebook png
Instagram png

Det er altid rart at have noget at glæde sig til:
Eleverne I AB holdet kan glæde sig til, at de snart skal til at arbejde med skulpturer i billedkunst. Som inspiration skal de på tur til Louisiana og se på Picassos keramik udstilling.

INDSAMLING:
Musiklæreren beder om papkasser til kreativt musikprojekt hvor eleverne skal bygge deres eget trommesæt.
Vi havde blandt andet besøg af Snehvide, en engel, en pirat, Spiderman, en star wars stormtrooper, superhelte, flere smukke prinsesser, en S.W.A.T betjent, en kat, en mus, en ballerina og ikke mindst Minnie Mouse.
Celine vandt prisen for den flotteste udklædning. En flot pirat med slag i.

a03 jpg

Fransk/design
Tværfagligt fransk og design i D-holdet: De er i gang med et projekt, hvor de skal lave en kortfilm.
De laver en kort fransk film som skildrer teenageres liv på en skole. De er delt op i grupper, som har hver deres historie og manuskript.
Projektet rummer, ud over det sproglige arbejde, også arbejde i skrivning af manuskripter, fotografering, filmning og redigering.
Der bliver selvfølgelig også, igennem deres arbejde, lagt vægt på det social og interaktion mellem elevern
Juleshow
Fredag d. 1. december afholdt vi juleshow. Eleverne underholdte rigtig fint, og store som små søskende var med til at beundre sammen med mor og far.

a04 jpg

Skønsang fra nisserne
Dina fra 9. klasse og hendes lillesøster.

a05 jpg
a06 jpg

Der blev snakket, hygget, leget, spist god mad ogkage . Underholdningen bestod også af fællessang og dans fra eleverne.

a07 jpg

Musik tur til Nationalmuseet

Fredag d. 9. februar var 4. til 7. klasserne på tur til Nationalmuseet. Copenhagen Phil havde arrangeret et ÅBEN ORKESTER KONCERT. Salen var fyldt med skolebørn. Her kunne børnene bevæge sig frit rundt i musikken og komme helt tæt på Copenhagen Phils 65 musikere og alle deres flotte musikinstrumenter, der var spredt ud i salen som en musikalsk labyrint. Orkesteret spillede klassisk højdepunkter fra Beethoven over Ravels 'Bolero' til Tjajkovskijs 'Romeo og Julie'.

a08 jpg

Her får nogle af drengene lov til at spille påpauker.

a09 jpg
a10 jpg

Natur og teknologi i C-holdet
Eleverne i 4. og 5. klasse har i det nye år arbejdet med Solsystemet og teorien Big bang, der arbejder med universets opståen. Vi lagde ud med at undersøge Solen, og vi fandt ud af, at en sol faktisk er en stjerne, selvom vi er vant til at lave sol og stjerne forskellige, når vi tegner. Vi ved nu, at Solen faktisk er en stjerne, som vi mennesker har valgt at give et specielt navn, fordi den er helt særlig for os, i modsætning til de andre stjerne. Derefter har vi undersøgt de 8 planeter, der er i vores Solsystem.
Vi har også fundet ud af, at planeterne i vores Solsystem er lavet af enten klippe (som Jorden) eller gas, og at planeternes placering i Solsystemet er afhængig af, hvad de er lavet af.
Vi har også lært, at planeternes temperatur afhænger af 3 ting: 1. deres afstand til Solen, 2. om de har en atmosfære og hvor tyk den er, og 3. hvor varm planetens egen kerne er.
Vi har herefter også talt om, hvad der skal til for, at der kan være liv, som planter, dyr og mennesker. Og vi har på den måde fundet ud af, at Jorden er den eneste planet i vores Solsystem, hvor der kan være liv. Til gengæld ved vi også, at universet er så stort, at det kun er en meget lille del af det, som vi mennesker har mulighed for at undersøge, og eleverne var derfor ret enige om, at vi ikke kan udelukke, at der findes liv på andre planeter i andre Solsystemer (Stjernesystemer) et andet sted i universet.

Heldags-historietur til Helsingør.

Torsdag d. 25. januar gik turen Danmarks Tekniske Museum i Helsingør. Inden da nåede vi en tur forbi Kronborg Slot, hvor der blev hygget ved stranden og spist frokost med udsigt til Sverige og Kronborg slot i baggrunden.

a11 jpg

Efter frokosten gik turen til Danmarks Tekniske Museum. Her modtog vi undervisning i den danske industris udvikling. Temaet var - Industri: Fra håndværk til robot. Der bliver ofte sagt, at robotterne stjæler vore arbejde. Så spørgsmålet er, hvad du skal
være, når du bliver stor? Eleverne havde masser af gode ideer om, hvordan deres fremtid kunne komme til at se ud. Blandt andet var der enighed om, at der ville være ”flyvende biler”.
Ny teknologi skaber ofte store ændringer i arbejdsmarkedet. Vi diskuterede teknologiens sammenspil med samfundet, og hvilke ændringer og konsekvenser teknologiens udvikling har haft i det danske samfundet startende fra 1870 og frem til nu.

a12 jpg

Vi fik lov til at arbejde som dengang. Herunder er de i gang med at lave transportbåndsarbejde. Her fandt man hurtigt ud af, hvor vigtigt samarbejdet er for det færdige produkt. I dag er det meste af den slags arbejde blevet erstattet af robotter.

a13 jpg
a14 jpg

Et vaske ægte kampfly!

a15 jpg

Ud i det blå med A og B-holdet

En gang imellem handler det bare også om at komme ud med hinanden og opleve naturen på første række. Det gjorde de små en fredag formiddag godt pakket ind med en tur på Fortet. De kiggede på vandet, og med stor forundring skulle det testes, om isen kunne holde til pinde og sten.

a16 jpg
a17 jpg

Der blevet leget på legepladsen i kæmpe gynge.

a18 jpg

Snevejr

a19 jpg

Snevejret blev nydt her i marts, der blev bygget snemænd og kastet med sne.

a20 jpg

Dansekapellet i nordvest.

6.- 9. klasse har været på besøg hos dansekapellet i nordvest. Det er en del af deres forløb i idræt, hvor de har temaet dans. Idræt har de sidste to år været et eksamensfag og et af de emner, de kan komme op i er dans. Forløbet på dansekapellet var hip hop.

a21 jpg

En dansktime hvor de små elever øver bogstavsgenkendelse.

a22 jpg

Kalender og aktivitetsplan

uge 12:
forældrekonsultation 6. klasse til 8. klasse.
Generalforsamling den 22 marts kl. 17:30 temauge bh. til og med 7. klasse - 8.-9. laver projekt (obligatoriske 9. klassesprojekt) overordnet emne: Fællesskab, demokrati og medborgerskab.
24. marts til 2. april påskeferie begge dage inklusiv.
11. april sportsdag.
27. april store bededagsferie.
Folkeskolens afsluttende skriftlige prøver ligger i uge 18 og uge 19.
10. + 11. maj skole fri da Kristi himmelfart.
18. maj Sommerfest obligatorisk for bh.
klasse til 7. klasse 16:00-20:00.
21. maj skole fri da 2. pinsedag.
25. maj 9. klasses afslutnings-karameldag alle 8:30 til 14:15.
Folkeskolens afsluttende mundtlige prøver ligger i perioden mandag den 1. maj til onsdag den 27. juni.
4. + 5. juni skole fri da grundlovsdag fredag den 5. juni.
26. juni årseksaminer/lektiedag 8:30 – 14:00 bh. til 8. klasse og dimissionsfest 9. klasserne og deres forældre om eftermiddagen 15-17.
23. juni afslutningsdag 9:00 til 12:30.
Skoleferie start fra og med torsdag den 28. juni 2018. Skolestart 13. august 2018

SNAPSHOTS

a23 jpg

En skøn musiktime.

a24 jpg

Det er altid rart, når man kan komme tæt på det, man studerer.

a25 jpg

Dejlige elever og mindre søskende.

a26 jpg

Januar 2018

Så er vi godt og vel nået halvvejs i skoleåret. Vi havde et rigtig fint andet kvartal frem til jul og nytår.
8. og 9. klasse lavede skriftlig terminsprøve i december. Vi havde besøg af vores tilsynsførende, vi havde to blokdage hvor alle klasser fik fordybet sig i et emne i en hel dag. Eleverne var på ture, bl.a. var de store i Det Kongelige Teater for at se Maskeraden af Holberg, der var også udflugter til bl.a. Planetariet og Geologisk museeum.
Vi fik afholdt juleklippeklistredag og fik pyntet skolen fint frem til vores juleshow. Eleverne fik optrådt til jul med dukketeater og sang - det var en rigtig skøn fest.
Det kommende kvartal, januar, februar og marts vil bl.a. byde på: mundtlig terminsprøver for 8.-9. klasse, fastelavn for de små, en velfortjent vinterferie, forældrekonsultationer, samt en spændende temauge i uge 12 med temaet - Fælleskab, demokrati og medborgerskab.

20171201_165645 jpeg

Efteråret 2017

Så kom efteråret, og der er ikke mere end 8 uge til jul ;-) - men inden da, er der meget, vi skal nå.
Årets første kvartal gik godt, vi fik bl.a. afholdt trivselsdage, som 8.-9. klasse stod for at arrangere, det gik rigtig fint.
Vi har afholdt introduktionsmøder, forældremøder og sportsdag. Eleverne har været på ture bl.a. Det Kongelige Teater og Den Blå Planet.
Det kommende kvartal er fyldt med forberedelser til juleshowet, hvor eleverne bl.a skal optræde med dukketeater og synge dere egen sang, som de har lavet med en gæste underviser, som er professionel sing a song writer.
Der er planlagt mange dejlige undervisningstimer, gode ture og juleklippeklistredag.
Vi holder åbent hus den 2. november fra 15 til 19 - hvor alle er velkomne.

20170906_122246 jpg
20170906_120457_resized jpg

Velkommen til skoleåret 2017/2018

Så fik vi startet året godt op.
Vores skønne elever er vel ankommet, årsplaner er præsenteret for eleverne og undervisningen er i gang.
Vi krydser fingre for godt vejr fredag den 18. august til skolefoto og til trivselsdage onsdag og torsdag den 6. og 7. september.
Vi holder forældreintroduktionsaftener i uge 34 og 35. I år lægger vi ud med forældremøder allerede i slutningen af september for eleverne i 0.-5. klasse og i start oktober for 6. til 9. klasse, før efterårsferien i uge 41.
Der er igen i år planlagt mange dejlige ture, hvor bl.a. nogen fører til Det kongelige Teater, den Blå Planet og til diverse museer og til Danse Kapellet i sport.
Vi glæder os til et dejligt skoleår.

979 jpg

© 2017-2024 ved Øresunds Internationale Skole. Alle rettigheder forbeholdt. Øresunds Internationale Skole har licensrettighed til at bruge Applied Scholastics' TM (anvendt læring) undervisningsmetode. Applied Scholastics TM er et indregistreret vare- og servicemærke, ejet af ABLE Int. (Association for Better Living and Education International) og brugt med dets tilladelse.